maanantai 2. helmikuuta 2015

Monipuolinen penkkisänky

Penkkisänky on huonekalu joka on löytynyt aina kodistani. Lapsuudessani nukuin siinä ja nyt olen tehnyt tyttärelleni sängyn siitä. En tiedä kuinka trendikäs huonekalu se on tällä hetkellä, mutta meillä sisutetaan sen mukaan mikä tuntuu kivalta. Mielestäni on tärkeää hankkia huonekaluja jotka kestävät aikaa, eikä niitä tarvitse vaihtaa ja jotka luovat kodikkuutta sulassa sovussa vanhan ja uuden kanssa. Nämä perinteiset pohjalaiset sivustavedettävät penkkisängyt ovat 1800-luvun lopulta ja ne ovat oman suvun puuseppämiesten tekemiä.



Sivustavedettävästä penkkisängystä saa näppärästi hieman leveämmän sängyn. Toisaalta on huomioitava, että sänky on vain 175-180cm pitkä, joten aikuiselle se on liian lyhyt sängyksi. 


Keittiössä on toinen penkkisänky keittiönpöydän toisella sivulla. Muutoin pöydän ympärillä on artekin 66-tuolit. Sängyllä oleva huopa on muuten äitini ja isäni kihlajaislahja vuodelta 1961. Huopia on kaksi ja ne ovat olleet lähes käyttämättöminä.


Isöäidin tilkkupeitto on mummun tekemä ja koristanut ja lämmittänyt tyttären sängyllä jo pitkään. Väriähän tästä huushollista löytyy, vaikka valkoistakin käytetään runsaasti. Parasta ovat mielestäni erilaiset kodit, ystävienkin persoonalliset kodit ovat parhaita, ne oman näköiset :)










1 kommentti:

  1. Ihanat penkkisängyt, ja kyllä, ovat kovassa huudossa maalaisromanttisessa sisustuksessa. Tilkkutäkki sopii hyvin kaveriksi :)

    VastaaPoista