torstai 4. heinäkuuta 2013

Kesäjuomien jäähdytys mökillä


Juhannuksen jälkeinen viikko mökillä oli ihanan helteinen, saimme nauttia auringosta joka päivä. Olin kutsunut vieraita mökille ja ongelmaksi nousi alku- ja ruokajuomien jäähdytys. Ajattelin kokeilla vanhaa konstia valkoisen pyyhkeen sisällä jäähdyttämistä. Energialähteenä mökillä on aurinkopaneelit, joten hyödynnetäänpä aurinkoa myös jäähdytykseen.

 
 
 

Jääkaappi, liesi ja grilli toimivat mökillä kaasulla. Kaupassa haluan käydä mahdollisimman harvoin, joten jääkaappi on usein täynnä, eikä sinne silloin mahdu isoja pulloja. Saimaan vesikin oli niin lämmintä, että pullot olisi pitänyt viedä melko kauas ja pohjaan, jotta järvivesi olisi ne jäähdyttänyt.


Valkoinen pyyheliina kostutetaan läpimäräksi kylmällä vedellä ja pullot kiedotaan pyyhkeen sisään. Peitin myös pullojen korkit, vaikka tässä kuvassa ne näkyvät. Vein pullot kallion päälle aurinkoisimpaan paikkaan ja annoin olla siellä noin 2h. Tarkoituksenahan on, että kun pyyhkeen pinnasta haihtuu vesi pois, pullot jäähtyvät.


Konsti toimi ja sain juomat jäähdytettyä, ei kuitenkaan ihan niin kylmäksi kuin jääkaapissa. Suosittelen tapaa valkoviinin jäähdytykseen, Shampanja kuohui vähän ja siitä syystä osa laseista jäi hieman vajaaksi :)

 
 
Nappasin vielä muutaman ahomansikan mökin pihalta juomia koristamaan. Vieraille alkupalatarjoilut maistuivat  kauniissa suomalaisessa maisemassa, auringon paistaessa. Nautitaan kesästä, Terhi

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti