Ahvenet valmistan yleensä fileinä paistaen, mutta vaihtelun vuoksi on hyvä kokeilla välillä savustamista.
Kalat perataan, mutta jätetään suomustamatta. Suolaa ripsautetaan kalan sisälle. Tämän kokoiseen savustuspönttöön laitetaan pari kourallista leppälastua, pieni katajanoksa ja kolme sokerinpalaa makua antamaan sekä väriä tuomaan.
Meillä savustus tapahtuu aina ulkotulella, itsetehdyllä pyöreällä savustuspöntöllä. Kalojen koosta ja tuulesta riippuen, savustus kestää 25 - 35 minuuttia.
Tässä kauniin väriset valmiit ahvenet, jotka menivät makoisiin suihin, niin nopeasti etten ehtinyt annoksia kokoamaan.
Tässä on kuva savumuikkuannoksesta. Savukala on muuten myös lasten herkkua.
Kalastusterveisin Terhi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti