tiistai 11. kesäkuuta 2013

Puutarhan herkkuja


Omenapuut ovat vasta kukkineet ja satoa odotellaan syksyllä. Sen sijaan raparperit ovat parhaimmillaan ja raikas raparperikiisseli on maukas jälkiruoka.

 


 

Raparperikiisseli (4:lle)

1kg raparperia
2.5dl sokeria
1 tl suolaa
2l vettä
 
2 rkl perunajauhoja
 
Keitä raparpereita noin tunti, saosta perunajauhoilla jotka olet sekoittanut tilkkaan kylmää vettä. Suola poistaa veden makua kiisselistä. Jäähdytä ja tarjoile. Kiisselin voi tarjota maidon ja sokerin kera, vaahdotettu kerma tekee siitä juhlallisen.
 
 
 
 

Huom! Raparperi on hyvä C-vitamiinin, kaliumin ja kalsiumin lähde.
 
Maukunautintoja toivottelee Terhi
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti