torstai 30. lokakuuta 2014

Elämän suola


Hyvä ruoka voi olla meistä useammallekin elämän suola. Tänään täytin suolapurkkeja ja pohdin enemmänkin suolan merkitystä. Suolaa tulee käyttää taidolla, mielestäni on väliä myös sillä, mitä suolaa milloinkin käyttää ruuanvalmistuksessa. 




Tässä arabian piippuleimatussa purkissa lukee mantelia, mutta meillä siinä on pidetty aina ruokasuolaa, jota käytetään jokapäiväisessä ruuanvalmistuksessa. Jodioitua ruokasuolaa ei pidä unohtaa, sillä se estää kilpirauhasen liikakasvun, muutoin jodia saa huonosti ruuasta tai muista suolatuotteista paitsi, nimenomaan jodioidusta suolasta.



Sormisuolaa säilytetään meillä viskilasissa. Mielestäni sormisuola on lumihiutalemaisen kaunista, joka on parhaimmillaan jo valmiiseen ruokaa lisättynä, jolloinka se myös koristaa ruoka-annosta. Merisuola on myös suosikkisuolani ja se on parasta nimenomaan tuoreiden kalojen suolaamiseen. Mutta muistakaa, suolaa kohtuudella :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti